Emergency Response Guide 1.0

Forside - Emergency Response Guide 1.0

Qamutits SAR gruppe har udviklet en Emergency Response Guide til brug af snescooterkørere i Nuuk.

Guiden indeholder både de fire grundprincipper for førstehjælp, kontakt til alarmeringscentraler, en procedure for alarmering samt et kort over Nuuk området.
Guiden har InuIT printet ud på vandfast papir, således man kan have det liggende i lommen på sit snescootertøj, i rygsækken eller handskerum/bagagerum på snescooteren.
Baggrunden for guiden er erfaringer fra den tragiske lavineulykke i januar måned, hvor vores kære Simon Trolle omkom, hvor alarmeringen gav frustrationer, stedet for ulykken blev ikke modtaget korrekt osv.
For at undgå lignende, bliver guiden udleveret til Politi, brandvæsen, Arktisk Kommando og Air Greenland.
Det vil derfor være muligt at oplyse et position ved hjælp af et bogstav og tal, såfremt man ikke kan skaffe de rette koordinater.
I en stresset og presset situation, vil det måske gavne hele operationen, ved hjælp af de oplysninger man kan komme med, ud fra guiden.
Der ligger en elektronisk version af guiden på hjemmesiden: http://qamutit.gl/sar såfremt man selv ønsker at printe den ud, eller ligge en kopi på sin mobiltelefon.
Vi håber I tager godt imod guiden og læser den igennem. Den vil løbende blive tilrettet, med de erfaringer vi danner os gennem sæsonen. Så hvis I har ideer, kommentarer eller andet, er I meget velkomne til at kontakte bestyrelsen eller SAR gruppen.

Mvh bestyrelsen