Sikkerhed er vigtig, når du kører snescooter.

Vi anbefaler: (producent anført her, er blot eksempler, der er mange gode mærker at vælge mellem)

Lavinerygsæk 
Mange bruger nu også en lavinerygsæk, når de kører snescooter. En lavinerygsæk er en rygsæk med en eller to oppustelige puder bygget ind i rygsækken. Det giver mulighed for at du kan trække i et håndtag eller trykke på en knap og udløse puderne, som øjeblikkeligt bliver pustet op. Det giver dig større opdrift og et større overfladeareal, hvilket er med til at øge dine chancer for at forblive ovenpå sneen og ikke blive begravet i lavinen. Det øger således dine chancer og muligheder for at overleve en lavine

Lavine bipper
Lavinebipperen er den mest velkendte del af lavineudstyret og det gear, som sørger for at du kan finde og blive fundet i tilfælde af en lavineulykke. Lavinebipperen fungerer ved at den, så længe den er tændt, udsender et radiosignal, som andre lavinebippere kan opfange. Typisk sendes det ud i afstand af 40-60 meter, desto længere desto bedre.

Probes
Probes / sonde bruges til finsøgningen, når lavinebipperen ikke længere kan bruges til nærmere at lokalisere offeret under sneen. Det er ikke ofte at man bruger sonden, så når du bruger den, skal du være sikker på at den virker. Kvaliteten er derfor alfa omega og systemet til at strække sonden, skal kunne holde til at blive brugt og ikke kunne gå i baglås eller knække.

Når du køber sonde skal du være opmærksom på:

  • At kvaliteten er i orden. Det skal som minimum være en aluminium sonde
  • At sonden er mindst 240 cm lang. Gerne helt op til 300 cm.

Skovl
En kraftig skovl er vigtig for at kunne grave hurtigt og effektivt. Som beskrevet tidligere så bliver lavinesne hårdt som beton, lige så snart lavinen stopper. Derfor er det ikke nok med en plastik skovl, du bør have en skovl i et kraftigere materiale, som kan holde til at grave hurtigt og kraftigt i hård sne. Samtidigt bliver gravningen mere effektiv, hvis du kan forlænge skaftet, således at du har en længere skovl, der stadig kan være i rygsækken når den er pakket sammen.